Családi Bölcsődék

Bölcsődei térítési díjak támogatása – indul az EFOP Plusz-6.3.1-23 program

Szerző: Nyári Szilvia Dátum: 2024. 08. 26. Frissült: 2024.09.02.

multicultural kids drawing in kindergarten, educator looking at gesturing boy
A kép csak illusztráció
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2024.09.02. napjától kezdődően a szülők ismét támogatás iránti kérelmet nyújthatnak be a Magyar Államkincstárhoz, mellyel havi legfeljebb 50ezer Ft, illetve legfeljebb 65ezer Ft összegben juthatnak bölcsődei térítési díj támogatáshoz a vidéken élők. A támogatás a fővárosban nem vehető igénybe. A támogatás ellátási formától függetlenül – bölcsődei, mini bölcsődei, családi bölcsődei, munkahelyi bölcsődei vagy napközbeni gyermekfelügyelet igényvétele esetében – kérelmezhető.

Az EFOP Plusz-6.3.1-23 kódszámú, „Kisgyermeket nevelők munkaerő-piaci visszatérésének célzott támogatása” pályázat keretéből finanszírozzák a támogatást. A kérelmeket a MÁK honlapján lehet benyújtani szeptember 2 napjával kezdődően.

A részletes felhívás letölthető a pályázat dokumentációjának oldaláról a Felhívás Letöltése gombra kattintva.

A támogatás visszamenőlegesen is igényelhető a 2023. áprilisától felmerült térítési díjakra, amennyiben minden egyéb feltétel is teljesítésre kerül.

A feltételekkel kapcsolatban további információ található az egyes továbbadott támogatások kihelyezésének részletes szabályairól szóló 187/2019. (VII. 30.) Korm. rendeletben.

A MÁK honlapján frissültek a támogatásal kapcsolatos információk:

A mai napon 9 órától  elérhető lett az igénylő rendszer, a közlemény és a kapcsolódó dokumentumok.

Ügyfélszolgálat elérhetősége

Telefonos elérhetőség: Magyarországról a 1811-es telefonszámon érhető el (5. Egyéb ügyintézés menüpont alatt, a 2. EFOP Plusz pályázatok almenüt kell választani), külföldről a +36 1 327-3308-as telefonszámon érhető el.

E-mail elérhetőség: efop.bolcsode@allamkincstar.gov.hu

Előző posztjaink

Előző posztjaink